De ziel van Amerika, presidentsverkiezingen in de Verdeelde Staten van Amerika

Het machtigste land ter wereld heeft zich de afgelopen jaren erg kwetsbaar getoond. Het land is verdeeld. De democratie wankelt en kan nog steeds vallen. Bijna vier jaar nadat Donald Trump met veel tegenzin het Witte Huis verliet, en Joe Biden er zijn intrek nam, is het land op een kruispunt terechtgekomen. Op 5 november 2024 zijn er opnieuw presidentsverkiezingen... Naar aanloop van ...

Wanneer

  • 29 september '24 (zo)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 10,00 (Niet-leden - 14,00 euro, ADD Leden DF - 11,00 euro, ADD Niet-leden - 15,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,00 euro)

Locatie

Naam
O.C.De Kleine Beer
Adres
C.Marichalstraat 5
Gemeente
8730 Beernem

Contact

Telefoon
0478 47 38 42
e-mail
marc.teerlinck@telenet.be
e-mail
marc.teerlinck@telenet.be

Info

Het machtigste land ter wereld heeft zich de afgelopen jaren erg kwetsbaar getoond. Het land is verdeeld. De democratie wankelt en kan nog steeds vallen. Bijna vier jaar nadat Donald Trump met veel tegenzin het Witte Huis verliet, en Joe Biden er zijn intrek nam, is het land op een kruispunt terechtgekomen. Op 5 november 2024 zijn er opnieuw presidentsverkiezingen...


Naar aanloop van deze verkiezingen dacht het DF-bestuur dat het erg zinvol was om iemand aan het woord te laten die, net als zijn VRT-collega Björn Soenens, dit land door en door kent.


Over zijn voordracht


Wat voor land is de VS? Het is een vraag die de Amerikanen zelf niet eens meer lijken te kunnen beantwoorden, of ze kunnen het er toch niet eens over worden. Het is een vraag die het land momenteel intern uiteenrijt. Amerikanen botsen met elkaar over de kwestie wat Amerika was, is en zou moeten zijn. Feiten worden vertroebeld door leugens, waanbeelden en pure afkeer van andersdenkenden. Dat alles wordt nog eens uitgebuit en versterkt door media en politici. Met als triest dieptepunt de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.


Alle activiteiten