The Zone Of Interest

Vlieg

WOII. Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig creëert in deze omgeving een paradijs voor haar gezin dat ze niet meer van plan is los te laten. Het contrast kan niet groter zijn: zij wonen op een paradijselijke plek waarbij ze elk weekend wel vrienden over de vloer krijge...

Wanneer

  • 12 maart '25 (wo)
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 3,00 (Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 0,6 euro)

Locatie

Naam
O.C.De Kleine Beer
Adres
C.Marichalstraat 5
Gemeente
8730 Beernem

Info

WOII. Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig creëert in deze omgeving een paradijs voor haar gezin dat ze niet meer van plan is los te laten. Het contrast kan niet groter zijn: zij wonen op een paradijselijke plek waarbij ze elk weekend wel vrienden over de vloer krijgen, de andere kant van hun omheining zie je rookpluimen, hoor je geschreeuw en geweerschoten.


Jonathan Glazer toont een verontrustend portret van de mensheid. Hoe we onverschillig blijven terwijl voor onze neuzen de grootste wreedheden plaatsvinden. Ongemakkelijk herkenbaar als het gaat om verdringen en wegkijken. 


Winnaar van de Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Oscar voor Beste Internationale Film en Beste Geluid.


Regie: Jonathan Glazer


Cast: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck


VS, VK, Polen, 2023

Alle activiteiten