Cartoontekenen met illustrator Leslie Saurus

Vlieg

In deze workshop creëren we eerst de held in ons verhaal. Door goed in de spiegel te kijken en te vergelijken met elkaar komen we erachter wat typische gezichtskenmerken zijn, en hoe die ten opzichte van elkaar verschillen. We onderzoeken hoe we door middel van overdrijving een grappige doch herkenbare toets kunnen toevoegen. We kijken naar voorbeelden van andere cartoonisten en gebruik...

Wanneer

  • 22 januari '25 (wo)
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

€ 10,00 (Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,00 euro)

Locatie

Naam
Marichalzaal
Adres
C. Marichalstraat 1
Gemeente
8730 Beernem

Info

In deze workshop creëren we eerst de held in ons verhaal. Door goed in de spiegel te kijken en te vergelijken met elkaar komen we erachter wat typische gezichtskenmerken zijn, en hoe die ten opzichte van elkaar verschillen. We onderzoeken hoe we door middel van overdrijving een grappige doch herkenbare toets kunnen toevoegen. We kijken naar voorbeelden van andere cartoonisten en gebruiken deze als inspiratie om onze eigen stijl te ontwikkelen.


Daarna gaan we dieper in op het karakterontwerp van ons personage. Hoe ziet het eruit van de zijkant, van achter, in verschillende posities? We halen ook nog eens de spiegels boven, trekken gekke bekken en onderzoeken op deze manier hoe we verschillende emoties uitten en leren deze over te nemen op papier.


Zo komt jouw figuurtje écht helemaal tot leven! Je personage is nu klaar voor het allereerste stripavontuur! Samen gaan we op zoek naar een leuke verhaallijn of goede grap. Illustrator Leslie Van Osselaer helpt jou met het vinden van inspiratie. Ook bekijken we even kort wat voor verschillende soorten humor er zijn, en hoe een goede grap staat of valt. Vervolgens bekijken we stap voor stap hoe we dit in een stripje kunnen gieten.

Alle activiteiten